Divočáci vyšňupali skrýš kokainu

V toskánských lesích v oblasti kolem měst Arezzo a Siena se stala kuriózní událost. Stádo divokých prasat objevilo tajnou skrýš kokainu v hodnotě více než půl milionu korun. Část z ní zničilo a část vyšňupalo.

K události došlo v listopadu 2019. Členové drogového gangu (tři Albánci a jeden Ital) zakopali v lesích asi dva kilogramy kokainu určeného na prodej zákazníkům v těchto městech. Ačkoli byla droga ve sklenicích, divočáky vodotěsné balíčky zaujaly natolik, že je rozryli, roznesli po okolí a taky zkonzumovali – ať už tlamou, nebo rypáky. Místní policie na to přišla při odposleších telefonních hovorů podezřelých mužů. „Divočáci zřejmě vnímali vůni kokainu a následovali ji. Když balíčky našly, začaly je rozbíjet a kokain vyšňupat,“ uvedl mluvčí italské policie.

Divočáci se podle policie kokainu doslova přejedli. „Zřejmě jim to způsobilo zdravotní problémy,“ uvedl mluvčí. Policie našla divočáky mrtvé nedaleko místa, kde byla droga zakopána. Podle policie se jednalo o tři kusy, dva samce a jednu samici ve věku asi pěti let. Kokain, který divočáci vyšňupali, byl v hodnotě více než půl milionu korun. Policie ho zajistila a předá jej k dalšímu zkoumání.

Při zkoumání kokainu, který divočáci vyšňupali, policisté zjistili, že obsahoval vysoké množství nebezpečných příměsí. Tyto příměsi mohly být příčinou divočákových zdravotních problémů a nakonec i jejich smrti. Policie případ vyšetřuje a snaží se zjistit, kdo kokain v lesích zakopal. Za pašování drog hrozí pachatelům až 15 let vězení.





Nedávné příspěvky

Ledová jáma Yakhchāl

Yakhchāl, v překladu "ledová jáma", je starobylá stavba používaná v Persii k uchovávání ledu a sněhu po celý rok. Tyto…

Přijde blondýnka do prodejny

Přijde blondýnka do prodejny “Ovoce-Zelenina”. Prohlíží si regály a pak se ptá: Co je tohle? “Jablka, prosím”. Tak mi dejte…

Chlap kouří a dělá u toho

Chlap kouří a dělá u toho ve vzduchu kolečka z kouře. Jeho dívku kouř rozčiluje a tak svému milenci řekne:…

Nešťastný muž chodí za doktorem dlouhou

Nešťastný muž chodí za doktorem dlouhou dobu kvůli svým migrénám. Doktor kouká na anamnézu toho chudáka a už neví co…

Jde medvěd po lese a potká tam zajíce

Jde medvěd po lese a potká tam zajíce, který si nese televizi. Povídá mu: "Zajíci, kde jsi vzal tu televizi?"…