Fanny Mills

Fanny Mills známá také jako „La Belle Bébé“ se narodila se v roce 1860 v Anglii a stala se známou v 19. století díky svému neobvyklému stavu, známému jako akromegalie, což je porucha endokrinního systému způsobující nadměrný růst kostí a tkání.

Fanny Mills měla akromegalii od dětství, což způsobilo, že její nohy a ruce se v průběhu času neobvykle zvětšovaly. Byla to velmi vysoká žena s extrémně velkými nohami, což jí přineslo přezdívku „La Belle Bébé“ (Krásná děvče). Byla vysoká přibližně 2,29 metru (asi 7 stop a 6 palců) a měla velké nohy, které byly zjevně vizuálně odlišné od normálu.

Fanny Mills proslula díky svým veřejným vystoupením a byla často exhibována na různých výstavách a kuriozitách po celém světě. Lidé se zajímali o její vzrůst a neobvyklé rysy, a proto se stala populární atrakcí.

Bohužel se o jejím pozdějším životě a smrti dochovalo jen málo informací. Její přesný osud po dobu poznámé popularity zůstává částečně zahalený tajemstvím.

Je důležité poznamenat, že akromegalie je vážné onemocnění a může mít pro postiženého vážné zdravotní důsledky. Dnešní medicína má k dispozici léčbu pro tento stav, která může pacientům pomoci řídit symptomy a zlepšit jejich kvalitu života.






Nedávné příspěvky

Vleze borec do šaliny

Vleze borec do šaliny a cvakne si dva lístky. Vedle sedícímu se to nezdá a tak se ho ptá, proč…

Letí velké dopravní letadlo

Letí velké dopravní letadlo. Kapitán se připravuje na přistání. Z kontrolní věže dostává povolení a zahajuje přistávací manévr. Co však…

Jdou dva lidi po poušti a

Jdou dva lidi po poušti a ztratili se. Tak se zeptají beduína, kam jít: "Prosím vás, jak se dostaneme do…

Cestovatelé se prodírají africkým pralesem

Cestovatelé se prodírají africkým pralesem. Z dálky slyší dunění bubnů. Když dospějí k vesnici, vidí černého muže, jak zuřivě bije…

Whitney Wolverine

Whitney Wolverine je poloautomatická pistole ráže .22 LR, která se proslavila svým pokročilým, "kosmickým" designem a inovativní hliníkovou konstrukcí. Vyrobená…