Hasicí auto Big Wind

Hasicí auto Big Wind od MB Drilling Company je inovativní a revoluční řešení pro hašení požárů. Toto unikátní vozidlo je vybaveno masivním ventilátorem, který dokáže generovat silný proud vzduchu, a tak uhasit i rozsáhlé požáry v krátké době.

Big Wind je postaveno na podvozku těžkého nákladního automobilu a je vybaveno nádrží na vodu o objemu až 10 000 litrů. Hlavním komponentem je však masivní ventilátor, který je poháněn motorem o výkonu až 1 000 koní. Ventilátor dokáže generovat proud vzduchu o rychlosti až 300 km/h, čímž se vytváří silný vítr, který smetavá plameny a ochlazuje hořící materiály.

Big Wind je schopen uhasit i rozsáhlé požáry v krátké době. Díky silnému proudu vzduchu je schopen dosáhnout i do těžko dostupných míst, jako jsou například střechy budov nebo vnitřní prostory. Big Wind je také efektivní při hašení požárů ropných vrtů a skládek odpadu.

Big Wind byl nasazen v boji s rozsáhlými požáry v mnoha zemích světa, včetně USA, Kanady, Austrálie a Ruska. V roce 2021 Big Wind pomohl uhasit rozsáhlé lesní požáry v Kalifornii, které zasáhly oblast o rozloze více než 100 000 hektarů.

Big Wind má oproti běžným hasicím autům mnoho výhod:

  • Rychlost: Big Wind dokáže uhasit požár v krátké době, čímž se snižují škody a minimalizuje se riziko pro záchranáře.
  • Efektivnost: Big Wind je schopen uhasit i rozsáhlé požáry a dosáhnout do těžko dostupných míst.
  • Bezpečnost: Big Wind je pro záchranáře bezpečnější než běžné hasicí auta, protože umožňuje hasit požár z větší vzdálenosti.
  • Univerzálnost: Big Wind je schopen hasit různé typy požárů, včetně lesních požárů, požárů ropných vrtů a skládek odpadu.

Big Wind má i některé nevýhody:

  • Vysoké náklady: Pořízení a provoz Big Windu je drahý, a proto si ho mohou dovolit pouze velké hasičské sbory a vládní agentury.
  • Složitá logistika: Nasazení Big Windu vyžaduje složitou logistiku, protože vozidlo je poměrně velké a těžké.
  • Omezení: Big Wind nemůže operovat v silném větru a bouřkách.

Big Wind je revoluční hasicí auto, které má potenciál dramaticky změnit způsob hašení požárů. Jeho rychlost, efektivita a univerzálnost z něj dělají cenný nástroj v boji proti živelným pohromám a ochraně životního prostředí.




Nedávné příspěvky

První český bombardér Dreadnought No.1

Dreadnought No.1 nebyl mohutný bitevník brázdící oceány, ale spíše průkopník českého letectví. Pojďme se podívat na tento unikát, který se…

Potká medvěd zajíce a ten mu říká:

Potká medvěd zajíce a ten mu říká: "Čau medvěde, pozdravuje tě Hroutil." "Jakej Hroutil?" "Ten co ti pinďourem kroutil!" Zajíc…

Přijde Mikuláš do Jedličkova ústavu

Přijde Mikuláš do Jedličkova ústavu v Praze a říká: "Milé děti, kdo mi zazpívá písničku, dostane dáreček a kdo mi…

Vědce porazilo auto a řidič

Vědce porazilo auto a řidič ujel. Policista, který vědce vyslýchá, se ptá: “Pane, zapamatoval jste si alespoň jeho espézetku?” –…

Časopis “Květy” vytiskl kviz

Časopis “Květy” vytiskl kviz “Jak známe ženy”. Zvítězil Pepíček Novák, 10 let. Rozčilený čtenář zaslal dopis: “Je to směšné! Je…