Nejdelší pláž na světě

Hledáte nekonečný úsek zlatavého písku, kde se vlny rozbíjejí o břeh a kam oko dohlédne, tam se nic jiného než oceán a duny nevyskytuje? Pak se vydejte na Praia do Cassino v jižní Brazílii, která s délkou přes 240 kilometrů hrdě nese titul nejdelší pláže na světě.

Představte si, že projíždíte po pláži autem a stále nemůžete dohlédnout na konec. To je Praia do Cassino – nekonečná písečná dálnice, která se vine podél pobřeží Atlantského oceánu v brazilském státě Rio Grande do Sul. Tato plážová gigantka je tak rozsáhlá, že by se na ní vešly všechny pláže v Nizozemsku a ještě by zbylo dost místa.

Na Praia do Cassino si každý najde to své. Milovníci slunění si mohou užívat nekonečné prostory písku a relaxovat pod hřejivým brazilským sluncem. Aktivnější typy si mohou vyzkoušet vodní sporty, jako je surfování, kitesurfing nebo windsurfing. Pro ty, kteří touží po poznávání, je tu možnost prozkoumat duny a mokřady v okolí, které jsou domovem bohaté flóry a fauny.

Ať už se rozhodnete pro cokoli, jedno je jisté: na Praia do Cassino se nikdy nebudete nudit. Pláž je celoročně otevřená a nabízí širokou škálu ubytování, od luxusních resortů až po útulné kempy. V okolí se nachází také několik měst a vesnic, kde si můžete vychutnat místní kuchyni a kulturu.

Zajímavosti o Praia do Cassino:

  • Pláž je domovem vzácného druhu mořských želv, kareta kareta.
  • V roce 1984 zde byl nalezen zkamenělý strom starý přes 100 milionů let.
  • Na pláži se koná každoroční festival Nový rok, který je jedním z největších v Brazílii.

Tipy pro návštěvu Praia do Cassino:

  • Nejlepší čas na návštěvu pláže je od prosince do února, kdy je počasí teplé a slunečné.
  • Pláž je poměrně odlehlá, takže je vhodné si pronajmout auto.
  • Nezapomeňte si vzít opalovací krém, klobouk a sluneční brýle – slunce tu praží!
  • V okolí pláže se nachází několik restaurací a barů, kde si můžete vychutnat místní kuchyni.
  • Pokud máte rádi dobrodružství, můžete se vydat na výlet do dun a mokřadů v okolí.

Praia do Cassino je skutečný ráj pro milovníky pláží. Svou nekonečnou délkou, zlatavým pískem a azurovou vodou je ideálním místem pro relaxaci, zábavu a poznávání.

Nedávné příspěvky

Jak technologie mění svět

Chcete vědět, jak technologie ovlivňuje náš každodenní život? Od chytrých telefonů až po umělou inteligenci, toto video vám ukáže, jakým…

Víš, jak ulovit krokodýla?

Víš, jak ulovit krokodýla? Není to zrovna jednoduché, potřebovat na to budeš rybářský prut, aritmetické tabulky z matematiky, deku, dvě…

Do komunistického Československa se přijede

Do komunistického Československa se přijede učit mladý Afričan. Když se má vrátit do své rodné země, noviny se ho vyptávají,…

Zajímali jste se někdy o to, proč vlak

Zajímali jste se někdy o to, proč vlak na kolejích drncá? Pojďme se na to zaměřit: Vlak, to je lokomotiva…

Archeolog vykopal kostru a po analýze

Archeolog vykopal kostru a po analýze hlásí na ústředí, že je stará 4 tisíce let a že zemřela na infarkt.…