Největší sbírka Barbie

Bettina Dorfmann z Německa je držitelkou světového rekordu v největší sbírce panenek Barbie. V roce 2023 vlastní více než 18 500 panenek Barbie. Bettina začala sbírat panenky Barbie v roce 1966, kdy jí bylo pět let. Její první panenka byla Barbie v plavkách, kterou jí koupili rodiče. Bettina se okamžitě zamilovala do panenek Barbie a začala si je sbírat.

V průběhu let Bettina rozšířila svou sbírku o panenky z celého světa a z různých období. V její sbírce se nacházejí panenky z 50., 60., 70., 80., 90. let a 21. století. Bettina má také panenky z různých zemí, včetně Německa, Spojených států, Japonska, Číny a Jižní Ameriky. Bettina je také známá tím, že své panenky renovuje a opravuje. Má speciální „Barbie nemocnici“, kde opravuje panenky pro ostatní. Bettina má také na svém webu blog, kde píše o své sbírce a své vášni pro panenky Barbie.

Bettina Dorfmann je jednou z nejznámějších sběratelek panenek Barbie na světě. Její sbírka je pozoruhodná svou velikostí, rozmanitostí a láskou, kterou Bettina k panenkám Barbie chová.

Zde je několik dalších zajímavostí o Bettině Dorfmannové a její sbírce panenek Barbie:
Bettina má vzácnou panenku Barbie z roku 1959, která je jednou z prvních panenek Barbie, které byly vyrobeny.
Bettina má panenky Barbie, které jsou oblečeny v tradičních krojích z různých zemí.
Bettina má panenky Barbie, které představují různé profese a zájmy.

Bettina je také známá tím, že se účastní akcí pro sběratele panenek Barbie. Bettina Dorfmann je velkou inspirací pro ostatní sběratele panenek Barbie. Její láska k panenkám Barbie je nakažlivá a její sbírka je skutečným mistrovským dílem.

Sbírky panenek Barbie jsou často velmi cenné. V roce 2010 byla panenka Barbie z roku 1959, která byla původně prodávána za 3,50 dolaru, vydražena za 300 000 dolarů.

V České republice se nachází několik významných sbírek panenek Barbie. Mezi ty nejznámější patří sbírka Aleny Kůsové, která obsahuje více než 2 000 panenek Barbie, a sbírka Lenky Kočírové, která obsahuje více než 1 500 panenek Barbie.

Nedávné příspěvky

První český bombardér Dreadnought No.1

Dreadnought No.1 nebyl mohutný bitevník brázdící oceány, ale spíše průkopník českého letectví. Pojďme se podívat na tento unikát, který se…

Potká medvěd zajíce a ten mu říká:

Potká medvěd zajíce a ten mu říká: "Čau medvěde, pozdravuje tě Hroutil." "Jakej Hroutil?" "Ten co ti pinďourem kroutil!" Zajíc…

Přijde Mikuláš do Jedličkova ústavu

Přijde Mikuláš do Jedličkova ústavu v Praze a říká: "Milé děti, kdo mi zazpívá písničku, dostane dáreček a kdo mi…

Vědce porazilo auto a řidič

Vědce porazilo auto a řidič ujel. Policista, který vědce vyslýchá, se ptá: “Pane, zapamatoval jste si alespoň jeho espézetku?” –…

Časopis “Květy” vytiskl kviz

Časopis “Květy” vytiskl kviz “Jak známe ženy”. Zvítězil Pepíček Novák, 10 let. Rozčilený čtenář zaslal dopis: “Je to směšné! Je…