Největší zoo na světě

Zoologická zahrada v San Diegu je největší zoo na světě podle počtu zvířat. Nachází se v San Diegu v Kalifornii a je domovem více než 3 500 zvířat ze 650 druhů. Zoo je známá svými inovativními expozicemi, které se snaží co nejvíce přiblížit zvířatům jejich přirozenému prostředí.

Zoologická zahrada v San Diegu byla založena v roce 1916 skupinou místních podnikatelů a filantropů. Původně se zoo nacházela v centru města, ale v roce 1921 se přestěhovala na současnou lokaci v Balboa Parku. V průběhu let se zoo rozšiřovala a modernizovala. V roce 1969 byla otevřena expozice San Diego Zoo Safari Park, která se nachází na ploše 1 800 hektarů v pobřežním pásmu San Diega.

Zoologická zahrada v San Diegu je rozdělena do několika zón, z nichž každá se zaměřuje na určité druhy zvířat nebo regiony světa. Mezi nejnavštěvovanější expozice patří:
Africa Rocks: Tato expozice představuje africké savany a je domovem zvířat, jako jsou sloni, žirafy, lvi a nosorožci. Expozice je postavena tak, aby návštěvníci měli pocit, že se nacházejí přímo v srdci africké savany.
Panda Trek: Tato expozice je domovem pandy velké, která je považována za jedno z nejohroženějších zvířat na světě. Expozice je postavena tak, aby návštěvníci mohli pozorovat pandy ve volném výběhu.
Australia’s Outback: Tato expozice představuje australskou poušť a je domovem zvířat, jako jsou koaly, klokani a emu. Expozice je postavena tak, aby návštěvníci mohli vidět, jak zvířata přežívají v drsném australském prostředí.
Jungle Shores: Tato expozice představuje tropické deštné pralesy a je domovem zvířat, jako jsou opice, krokodýli a hadi. Expozice je postavena tak, aby návštěvníci mohli nahlédnout do tajemného světa tropických deštných pralesů.

Zoologická zahrada v San Diegu je odhodlána k ochraně zvířat. Zoo je členem několika mezinárodních organizací zaměřujících se na ochranu přírody a účastní se řady programů na záchranu ohrožených druhů. Zoo také podporuje výzkum a vzdělávání o zvířatech. Zoo nabízí řadu vzdělávacích programů pro veřejnost, včetně prohlídek, přednášek a workshopů.

Zoologická zahrada v San Diegu je jednou z nejpopulárnějších turistických destinací v Kalifornii. Zoo je domovem řady fascinujících zvířat a nabízí řadu vzdělávacích programů. Zoologická zahrada v San Diegu je skvělým místem pro poznání různých druhů zvířat a pro dozvídání se o nich. Zoo nabízí řadu vzdělávacích programů pro veřejnost a je domovem řady fascinujících zvířat.

Nedávné příspěvky

První český bombardér Dreadnought No.1

Dreadnought No.1 nebyl mohutný bitevník brázdící oceány, ale spíše průkopník českého letectví. Pojďme se podívat na tento unikát, který se…

Potká medvěd zajíce a ten mu říká:

Potká medvěd zajíce a ten mu říká: "Čau medvěde, pozdravuje tě Hroutil." "Jakej Hroutil?" "Ten co ti pinďourem kroutil!" Zajíc…

Přijde Mikuláš do Jedličkova ústavu

Přijde Mikuláš do Jedličkova ústavu v Praze a říká: "Milé děti, kdo mi zazpívá písničku, dostane dáreček a kdo mi…

Vědce porazilo auto a řidič

Vědce porazilo auto a řidič ujel. Policista, který vědce vyslýchá, se ptá: “Pane, zapamatoval jste si alespoň jeho espézetku?” –…

Časopis “Květy” vytiskl kviz

Časopis “Květy” vytiskl kviz “Jak známe ženy”. Zvítězil Pepíček Novák, 10 let. Rozčilený čtenář zaslal dopis: “Je to směšné! Je…