Válka proti emu

Válka proti emu (Emu War) se odehrála v Austrálii v roce 1932. Během této události se australská armáda pokoušela eliminovat velké množství divokých emuů, kteří způsobovali škody na zemědělských oblastech západně od Perthu.

Emuové, kteří se v té době stěhovali do zemědělských oblastí, způsobovali značné škody na ploty a úrodě. Zemědělci požádali vládu o pomoc a vojenské síly byly nasazeny k potlačení populace emuů.

První vojenská akce proti emuům proběhla 2. listopadu 1932, kdy byla vyslána skupina vojáků se dvěma kulomety. Nicméně, emuové se ukázali být velmi rychlí a obratní, a vojáci měli problémy se zaměřením na pohybující se cíle. Navíc, některé kulomety selhaly, což situaci ještě zhoršilo.

Během několika následujících týdnů byly podniknuty další pokusy, ale emuové zůstali obtížným cílem. Vojáci se stále potýkali s obtížemi při sledování a pronásledování emuů, kteří se rychle rozptylovali do širokého prostoru. Celkově vojenská akce nebyla úspěšná a vláda se rozhodla zastavit válku proti emu.

Tato událost je často připomínána jako kuriozita v australské historii a často slouží jako předmět humoru. Válka proti emu se stala symbolem sarkasmu a nepředvídatelných výzev, které mohou v přírodě nastat. Emu War je dobrým příkladem toho, jak příroda může být nevyzpytatelná a jak některé konflikty mohou být obtížné řešit.





Nedávné příspěvky

Ledová jáma Yakhchāl

Yakhchāl, v překladu "ledová jáma", je starobylá stavba používaná v Persii k uchovávání ledu a sněhu po celý rok. Tyto…

Přijde blondýnka do prodejny

Přijde blondýnka do prodejny “Ovoce-Zelenina”. Prohlíží si regály a pak se ptá: Co je tohle? “Jablka, prosím”. Tak mi dejte…

Chlap kouří a dělá u toho

Chlap kouří a dělá u toho ve vzduchu kolečka z kouře. Jeho dívku kouř rozčiluje a tak svému milenci řekne:…

Nešťastný muž chodí za doktorem dlouhou

Nešťastný muž chodí za doktorem dlouhou dobu kvůli svým migrénám. Doktor kouká na anamnézu toho chudáka a už neví co…

Jde medvěd po lese a potká tam zajíce

Jde medvěd po lese a potká tam zajíce, který si nese televizi. Povídá mu: "Zajíci, kde jsi vzal tu televizi?"…