Velrybí zpěv

Velrybí zpěv je fascinující fenomén, který se vyskytuje u některých druhů velryb, především u kytovců. Jedná se o zvukové projevy, které samci vydávají během období rozmnožování, aby si získali pozornost samiček.

Velryby vydávají zvuky pomocí speciálních orgánů, které se nacházejí v jejich hlavě. Tyto zvuky jsou velmi hlasité a některé z nich mohou být slyšeny až na vzdálenost desítek kilometrů. Velryby mohou vydávat různé druhy zvuků, jako jsou například nízkofrekvenční řečové projevy, série kliknutí, štěkání a podobně.

Každý druh velryby má svůj vlastní typický zpěv, který se v průběhu času mění. Samci jednoho druhu velryby se naučí zpívat stejný zpěv a opakují ho během celého období rozmnožování. Tento zpěv může trvat i několik hodin a samci se mohou střídat v jeho vydávání. Zpěv velryb také může obsahovat různé fráze a vzorce, které se průběžně mění a vyvíjejí.

Velryby zpívají především v teplých vodách tropických a subtropických oblastí a je to jeden z nejzajímavějších projevů jejich chování. Nicméně v současné době se kvůli nadměrnému rybolovu a znečištění oceánů stávají velryby ohroženými a jejich zpěv může být slyšen stále méně často.



Nedávné příspěvky

Když si jeptiška ve venkovské hospodě

Když si jeptiška ve venkovské hospodě dávala už třetího frťana, všichni štamgasti jen zírali. Dokonce začali mít připomínky. Otočila se…

Setkají se dva podnapití páni

Setkají se dva podnapití páni na WC u pisoárů. Jeden močí a chce si prdnout. V tom sa posere a…

Jeden opilec se takhle potácel

Jeden opilec se takhle potácel po hlavní ulici v menším městečku. Nějak se mu podařilo se vydrápat po schodech kostela.…

Sedí děda v hospodě, už dost opilý

Sedí děda v hospodě, už dost opilý, kouká na hodinky a zjistí, že už měl být dávno doma. Tak se…